Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Borlänge ska vara klimatneutralt om åtta år: ”Vi har inget alternativ – vi måste nå det”

Uppdaterad
Publicerad

Minimalt med växthusgaser och utfasade fossila bränslen – det är vad projektet ”Klimatneutrala Borlänge 2030” syftar till. Under torsdagsförmiddagen samlades personer och företag i Borlänge för att inspireras i klimatfrågor.

– Det är otroligt värdefullt att samlas så här och titta på lösningar framåt, säger Anna Wenstedt som är projektledare för Klimatneutrala Borlänge 2030.

En av 23 kommuner

Det var för drygt ett år sen som Borlänge kommun blev en av 23 svenska kommuner som är med i satsning som handlar om att bli klimatneutrala fram till 2030. Kommunen är samordnare för projektet där bland andra Borlänge energi, IKEA och Maserfrakt ingår.

Dalarna – Klimatet i fokus

– Den stora utmaningen nu är att det ska gå tillräckligt fort. Vi måste hitta de stora åtgärderna som ger effekt och implementera dem på en gång.

I klippet kan du höra mer om vilken sektor som är den första stora utmaningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Klimatet i fokus

Mer i ämnet