För tredje natten i rad har det brunnit bilar i Sätra. Foto: Roger Nilsson

Tredje person häktad för inblandning i bilbränderna i Sätra

Uppdaterad
Publicerad

Den 18-åring som släpptes på fri fot efter att ha suttit anhållen gällande sabotage mot blåljuspersonal i Sätra i förra veckan häktades under fredagsförmiddagen. Misstankarna har stärkts menar tingsrätten.

Det var i förra veckan som tre unga män greps och anhölls misstänkta för sabotage mot blåljusverksamhet och grov skadegörelse. Två av männen häktades medan den tredje släpptes fri. Två dagar senare greps och anhölls han igen och i dag, fredag, häktades han igen eftersom misstanken stärkts.

– Den stora förändringen är att misstanken om grov skadegörelse på Vinbergsvägen i Sätra har tillkommit och stärkts mot när han var anhållen tidigare. Nu har vi tre häktade för samma händelse, säger kammaråklagare Fredrik Normark till SVT Nyheter Gävleborg.

Bilbränder i Gävle

Alla tre är misstänkta för sabotage mot blåljusverksamhet, en ny lag som trädde i kraft årsskiftet 2019/20, och grov skadegörelse.

Mannen nekar till brott.

Det hårdaste staffet för blåljussabotage är satt till fyra års fängelse, medan det hårdaste straffet för grovt blåljussabotage är livstids fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet