Advokat Thomas Olsson uppger att hans klient fortfarande nekar till mordet på Tova Moberg. Foto: Barbro Sellin,SVT/Arkiv,SVT

Advokaten om Tova-mördarens inställning i hovrätten: Hoppas bli frikänd

Publicerad

På torsdagen inleddes hovrättens prövning av morddomen i fallet Tova Moberg.
– Försvaret anser att de slutsatser som tingsrätten har dragit från den utredning som presenterats inte är sådana att de är tillräckliga för att döma någon till ansvar, säger Thomas Olsson, advokat.

Tingsrätten förkunnade domen mot Tova Mobergs mördare, hennes tidigare pojkvän, den 15 februari i år. Domen överklagades till hovrätten som nu har inlett en prövning.

– Det är alltid bra att få ytterligare en prövning, det blir en repris på den första rättegången, säger Christer Sammens, åklagare.

Enligt Christer Sammens har inget nytt tillkommit i fallet.

– Min förhoppning är hovrätten fastställer domen, säger Christer Sammens, åklagare.

Anser sig vara oskyldig

Expojkvännens inställning är fortsatt att han är oskyldig till att ha mördat Tova Moberg. Thomas Olsson har på expojkvännens begäran tillsats som försvarare i hovrätten. Han uppger för SVT att han inte har några nya uppgifter att föra fram jämfört med försvarets bevisning i tingsrätten.

Hur mår din klient?

– Han är förhoppningsfull inför den här prövningen och hans förhoppning är att han ska bli frikänd, säger Thomas Olsson.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fallet Tova Moberg

Mer i ämnet