Stig-Björn Ljunggren s-märkt statsvetare. Foto: Erik Engelro/SVT

Almedalsveteranen Ljunggren om årets Almedalsvecka

Publicerad

Årets Almedalsvecka i Visby går mot sitt slut. SVT Gävleborg har träffat veteranen i sammanhanget, Stig-Björn Ljunggren, S-märkt statsvetare med rötterna från Norrsundet.

I videoklippen summerar han veckan som varit, bland annat om statsministerns smarta drag att inte komma och varför regionens dyra hyra kan vara välinvesterade pengar (Om de hade använt lokalerna fullt ut). Klicka på respektive klipp.

Region Gävleborg betalade drygt 900.000 för sina lokaler i Visby. SVT Gävleborg har tidigare berättat att de gjorde en hyresmiss som innebar att de inte kunde bryta sitt avtal. Under veckan har de försökt att hyra ut i sin tur för att täcka kostnaden.

En annan snackis på veckan har varit att statsminister Stefan Löfven inte kom. Ett smart drag tycker Stig-Björn Ljunggren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Almedalsveckan – Gävleborg

Mer i ämnet