Innan årsskiftet ska fritidsförvaltningen ha presenterat ett förslag om badhusets, säger Adam Rydstedt, vice ordf i Kultur och fritidsnämnden. Foto: SVT

Badhuset i Hudiksvall kan bli parkeringshus

Publicerad

Hudiksvalls kommun dras med stort underskott och någonstans måste det sparas. Badhuset som har stort renoveringsbehov, ligger i farozonen.

Innan årsskiftet ska Fritidsförvaltningen ha presenterat ett förslag om badhusets vara eller icke vara.

 – Vi i kultur- och fritidsnämnden har skickat uppdrag till vår förvaltningschef om möjligheten att kunna stänga Hudiksvalls badhus. På grund av renoveringsbehov och att arbetsmiljön i källaren inte håller det skick det måste ha, säger Adam Rydstedt, vice ordförande i Kultur och fritidsnämnden, Hudiksvalls kommun.

Byggnad i pensionsåldern

Huset är byggt 1954 och fyllde sextiofem i år. Det omnämns i kommunens bevarandeprogram som en tidtypiskt byggnad. Ett bevarandeprogram är en hjälp för kommunen vid beslut om bygglov och detaljplaner. Bevarandeprogram hjälper också till att öka förståelsen och engagemanget för varför våra kulturmiljöer är viktiga att utveckla och bevara.

Spekulationer

Förvaltningen ska först göra sitt arbete med att se över framtiden för badhuset och efter det tar politiken över. Vad som kommer att hända med badhuset har det redan spekulerats om;

  – Ja, det finns spekulationer om vad som kan hända. Parkeringshus, bostadshus eller eventuell försäljning kan ju ske, säger Adam Rydstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.