Hudiksvalls badhus kan läggas ned när kommunen måste spara. Nu ska kultur- och fritidsförvaltningen utreda om verksamheten och medarbetarna kan flyttas till badhusen i Iggesund och Delsbo. Foto: SVT

Badhuset i Hudiksvall hotas av nedläggning – kommunen måste spara

Publicerad

Betong luckras upp i bassängen och armering rostar. Hudiksvalls badhus dras med stora upprustningsbehov som kommunen kanske inte har råd med när 60-70 miljoner kronor ska sparas. Nu ska fritidsförvaltningen utreda konsekvenserna av en eventuell nedläggning.

– Det är ett riktigt gammalt badhus. Dessutom har badhuset stora problem med arbetsmiljön i maskinrummen och med reningstekniken vilket innebär stora kostnader för att vi ska kunna garantera bra vattenkvalité, säger Nina Burchardt (S), ordförande i kultur- och fritidsnämnden, till kommunens webbsida.

Medarbetare kan omplaceras

Kultur- och fritidsförvaltningen har nu fått i uppdrag att utreda konsekvensen av en eventuell nedläggning samt konsekvenserna av en flytt av medarbetarna till badhusen i Iggesund och Delsbo.

250 miljoners-alternativ ratas

Alternativet att riva kommunens tre badhus och bygga ett nytt ser Nina Burchardt inte som rimligt, eftersom kostnaden förmodas bli minst 250 miljoner kronor, skriver kommunen på sin webbsida.

– Givetvis är det sorgligt att ett badhus försvinner. Men genom att behålla medarbetarna kan vi utöka öppettiderna och utveckla verksamheten, förklarar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer