I den svenska laguppställningen till bandy VM återfinns två spelare från Skutskärs IF. Malin Andersson och Emelie Timan är med i truppen som kommer att kriga för ett åttonde guld. Foto: Fonnisson/ SVT Gävleborg

Bandybacken: ”Goda chanser att ta guld igen”

Uppdaterad
Publicerad

På tisdag möter det svenska bandylaget USA i VM. Det är Sveriges första match i mästerskapet som för första gången hålls i Kina. Emelie Timan från Skutskärs IF är en av spelarna som blivit uttagen att delta i bandylandslaget.

– Det känns jätteroligt att bli uttagen till truppen. Det är det här jag har strävat efter i många år, berättar Emelie Timan som kommer att spela back i Sveriges laguppsättning i Kina. Till skillnad från libero som är hennes position i  hemmaklubben Skutskär.

Målet är att försvara guldet

I helgen åkte lagkamraten Malin Andersson tillsammans med Emelie Timan till Uppsala där de möte upp resten av den svenska VM-truppen innan avfärden mot Kina. Värdlandet debuterade i bandy-VM för två år sedan när mästerskapet hölls i USA. Då vann Sverige finalen mot Ryssland med 1 – 0.

– Målet är att försvara det guldet. Det handlar om att hitta ett sätt att vinna matcher. Det är det hela VM går ut på, säger Emelie Timan.

Goda chanser för guld”

Sedan starten 2004 har VM i bandy arrangerats åtta gånger. Sverige vunnit mästerskapet  sju gånger och Ryssland en. Hittills är det bara de två länderna som spelat en final.

– Vi har en riktigt bra och laddad trupp som vet vart vi ska. Så vi har goda chanser att ta guld igen, berättar Emelie Timan med övertygelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.