Nu blir det fler valmöjligheter för förskolebarn i Bollnäs. Foto: Janerik Henriksson/TT

Större valfrihet i Bollnäs för 15-timmarsbarn i förskolan

Uppdaterad
Publicerad

Barn- och utbildningsnämnden i Bollnäs har beslutat att ge en ökad valfrihet åt vårdnadshavare till så kallade 15-timmarsbarn. Det innebär att barnen kan få gå fler timmar i förskolan varje dag fast färre dagar i veckan. 

15-timmarsbarn är barn som går i allmän förskola eller vars föräldrar är arbetssökande eller föräldralediga. Tidigare har det funnits ett beslut där de 15 timmarna varit förlagda till tre timmar per dag under måndag till fredag.

Nu kommer även beslutet att möjlighet ska finnas för barnen att gå i förskolan fem timmar per dag tre dagar i veckan, nämligen tisdag, onsdag och torsdag.

– Vi har sett ett behov av en ökad valfrihet hos de som har sina barn på förskola 15 timmar i veckan. Därför är vi mycket glada att nu kunna erbjuda ytterligare ett alternativ, säger Åsa Äng Eriksson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. 

Oavsett vilken modell som föräldrarna väljer så kommer barnen att äta lunch tillsammans med de andra barnen.

Ta reda på mer i klippet ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.