Häktningsförhandlingen mot den misstänkte kvinnan hålls bakom stängda dörrar. På bilden syns den misstänkte och hennes advokat Agneta Hillbom Tedeborg. Foto: Lina Abusagr/SVT

Kvinna häktad – misstänks för medhjälp till mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern har häktats misstänkt för medhjälp till det så kallade mc-mordet i Sandviken. Häktningsförhandlingar hölls under söndagen i Gävle tingsrätt. Kvinnan nekar till brott.

I torsdags anhölls en kvinna misstänks för inblandning i mordet. Mordet skedde på Skolgatan i Sandviken den 26 februari, där en man med koppling till MC-kulturen sköts till döds.

Åklagaren begärde att den misstänkte kvinnan skulle häktas på sannolika skäl, men tingsrätten häktade kvinnan som skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Kvinnan är hemmahörande i Sandviken.

Skottdrama i Sandviken

Åklagaren Therese Stensson har i sin begäran om häktning pekat på att det finns en risk att kvinnan undanröjer bevis och försvårar utredningen om hon inte häktas, samt att om hon döms så uppgår straffet till minst två års fängelse.

Advokaten: ”Hon har inget med det här att göra”

– Nu får polisen mer tid på sig att utreda fallet och stärka bevisningen, säger Therese Stensson.

Det är oklart på vilket sätt kvinnan misstänks för inblandning. Åklagaren vill inte berätta något om hennes roll.

Förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar. Kvinnan nekar till brott. Hennes advokat Agneta Hillbom Tedeborg fanns med i rättssalen.

– Hon har inget med det här att göra överhuvudtaget. Hon kände inte målsäganden, hon har ingen koppling alls till det här mordet, säger Agneta Hillbom Tedeborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdrama i Sandviken

Mer i ämnet