Polisen på plats i Nya Bruket, i centrala Sandviken. Foto: TT

En person anhållen – misstänks för medhjälp till mord

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts till döds i en lägenhet i Sandviken den 26 februari. En person har anhållits skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

Mordet skedde på Skolgatan i Sandviken, där en man med koppling till MC-kulturen sköts till döds. Ett vittne som bor i bostadsområdet berättade för SVT om mordkvällen.

– Jag hörde tre snabba skott, sa han.

Nu är en person anhållen.

– Utredningen fortskrider och vi genomför bland annat vittnesförhör och tekniska undersökningar. Den anhållna personen ska förhöras, säger förundersökningsledare Peter Helsing i ett pressmeddelande.

Kan begäras häktad

Tidigare anhölls en kvinna, också hon skäligen misstänkt för mord. Hon släpptes på fri fot eftersom åklagaren bedömde att det inte fanns tillräckliga skäl till häktning.

Senast söndag den 11 mars klockan 12 ska åklagaren ta ställning till om den nu anhållna personen ska begäras häktad eller inte. Åklagaren vill inte lämna mer uppgifter i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.