”Besserwisser” – slöjd och pyssel möter digital teknik

Uppdaterad
Publicerad

I dag invigdes ”Besserwisser”, ett nytt så kallat makerspace på Bessemerskolan i Sandviken. Tanken är att eleverna ska prestera bättre i skolan om de får vara mer kreativa.

Konceptet makerspace är numer känt inom biblioteksvärlden och går ut på att utforma en plats där man kan kombinera traditionellt hantverk såsom stickning, broderi och pyssel med digitalt skapande.

Kreativitet och skapande

På Bessemerskolan i Sandviken har man skapat ett sådant rum för att tillgängliggöra kreativitet och skapande för alla människor. Något som i längden kan hjälpa elever att uppnå sina mål.

– Det här skapar ett mervärde för eleverna, vi tror att det kommer gå bättre för dem i skolan om man samtidigt får vara kreativ. Därför vill vi gärna erbjuda det i biblioteket, säger Emma Lindgren, som är bibliotekarie på Bessemerskolan och som varit med och byggt upp verksamheten.

Lektioner, raster och håltimmar

Lärare kommer att kunna boka rummet under lektionstid och eleverna är också välkomna på raster och håltimmar.

–Jag tycker det här är en grym idé, säger skoleleven Dote Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.