Bil voltade – kvinna svårt skadad i Hudiksvall

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig kvinna är svårt skadad och en 23-årig kvinna skadades lindrigt i en trafikolycka där en bil voltade i ett bostadsområde i Hudiksvall tidigt på lördagsmorgonen.

– Vi fick larm vid 04.41 att någon sett bilen volta i hög fart och hamnat i ett dike eller något liknande, och när vi kom till platsen hade föraren till bilen smitit från olycksplatsen och två passagerare var kvar i bilen varav den ena är svårt skadad, säger Viktor Åkring Dicksved, befäl vid polisregion Mitt.

Vårdslöshet i trafiken

Kvinnorna har förts till sjukhus med ambulans och polispatruller är kvar i området för att leta efter föraren till bilen.

– Vi har än så länge ingen identitet på föraren och vi vet heller inte om föraren är skadad, men så snart det går ska vi förhöra passagerarna, säger Viktor Åkring Dicksved.

Polisen har upprättat en anmälan rörande vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.