Biljakt på E16 – misstänkt motorcykeltjuv flydde

Uppdaterad
Publicerad

En motorcykelbutik i Sandviken utsattes tidigt på måndagsmorgonen för ett inbrott. När polisen kom till platsen flydde de misstänkte gärningsmannen  och en biljakt uppstod.

Efterföljande fortsatte på E16 mot Falun och i höjd med Kungsgården hittades bilen – men inte den misstänkte gärningsmannen. I bilen hittades en crossmotorcykel som misstänks vara stulen från butiken i Sandviken, polisen ska genomför en teknisk undersökning av platsen under dagen. Larmet kom vid 04.32.

Strax efter klockan 07.00 pågick eftersök efter den misstänkte med bland annat hundpatrull. Senare kunde hundförare spåra upp den misstänkte mannen som gömde sig i en lada. Mannen är nu anhållen.

Ytterligare två bilar kör iväg

Klockan 10.52 försöker ytterligare två bilar att avvika från en patrull på länsväg 282 i närheten av Marielund i Uppsala län. Kort därefter voltar ena bilen och den andra stannar i närheten av den första. I en av bilarna hittas två crossmotorcyklar som misstänks ha stulits vid inbrottet i Sandviken tidigare under morgonen. Tre män i 20-årsåldern grips i samband med detta misstänka för grov stöld

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.