Flera boende på Söder i Gävle känner nu stor oro för vad som kan hända framöver. Hör en av personerna berätta i videoklippet. Foto: SVT Gävleborg

Boende på Söder i Gävle efter dödsskjutningen: ”Hörde flera skott”

Uppdaterad
Publicerad

Vid 02.30-tiden natten till torsdag inträffade en dödsskjutning på Söder i Gävle. Flera boende i området vaknade av ljuden från skotten och ett par hade även fönstret vänt mot brottsplatsen och kunde se vad som hände.

Det var strax innan klockan 02.30 som flera personer larmade om skottlossning på Söder i Gävle. Vi har pratat med flera boende som vill vara anonyma.

– Jag var vaken när första skottet kom och då tänkte jag var det där ett skott? Sen kom nästa och då fattade man vad som hade hänt. Och eftersom de kom så tätt inpå varandra så förstod man att jag tror inte att den här personen lever längre, säger en av de boende i området.

”En overklig syn”

Flera boende på Söder i Gävle känner nu stor oro för vad som kan hända framöver.

– Jag har ju bott här i över tio år och bara på dessa år känner jag en stor skillnad. Jag vaknade upp av att jag hörde skotten och när jag väl kom fram till fönstret såg jag en person som låg livlös och massor av poliser. Det är en overklig syn som man inte vill se utanför sitt hem.

En person som också arbetar som lärare på en närliggande skola berättar att man oroar sig för barnen och de unga.

– Det här verkar ju varit en gänguppgörelse, men jag oroar mig ändå för de yngre som enkelt kan dras med och för barnen. Man vågar ju knappt låta sina egna barn röra sig ute så fort det blir mörkt. Det här måste få sig ett slut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.