En chef inom Bollnäs kommun, som nyligen blivit avstängd från sitt jobb efter att ha skickat olämpliga meddelanden till en kvinnlig kollega, får nu lämna sin tjänst med omedelbar verkan. Foto: SVT/Arkiv

Bollnäs kommun sparkar högt uppsatt chef

Uppdaterad
Publicerad

En chef inom Bollnäs kommun, som nyligen blivit avstängd från sitt jobb efter att ha skickat olämpliga meddelanden till en kvinnlig kollega, får nu lämna sin tjänst med omedelbar verkan.

Det skriver helahälsingland.se. Kommunen har gjort överenskommelse med den aktuelle chefen som innebär att hans anställning upphör med omedelbar verkan, men att han behåller sin lön i 12 månader framöver.

Snabb process

Det var i början av maj som det kom fram uppgifter om att den högt uppsatte chefen skickat olämpliga meddelanden till en kvinnlig kollega, och att han därför blivit avstängd från sin tjjänst. Efter en utredning så har det nu alltså beslutats att han inte får komma tillbaka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.