Tomma läktare när Brynäs avslutade säsongen

Uppdaterad
Publicerad

I kväll utspelades unika scener när Brynäs intog isen på hemmaarenan för att möta Örebro i SHL:s sista omgång.

När Brynässpelarna på torsdagskvällen gjorde sin entré möttes laget inte av sedvanligt jubel från hemmapubliken. Anledningen är förstås beslutet att inte tillåta publika evenemang med fler deltagare än 500 efter coronavirusets härjningar.

– Det är klart att det är speciellt men det är bara att köra på. Man har spelat när det varit få i publiken men det här är lite extra, det positiva är att man hör varandra bra på isen i alla fall, säger anfallsspelaren Jacob Blomqvist.

Coronaviruset i Gävleborg

Och på läktaren hittar vi Brynäslegendaren Inge Hammarstöm som har varit med länge inom ishockeyn och var en de svenska NHL-pionjärerna. Men inte heller han kan minnas något liknande.

– Det var nära en gång i New York på 70-talet när det var aids på tapeten, det är det enda. Men det är klart att det alltid är så mycket roligare att spela inför publik så det är klart att man blir påverkad som spelare.

Matchen slutade med förlust med 1-6 för Brynäs som saknade flera ordinarie spelare i säsongsavslutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet