Brynäs som är favorittippad. Foto: Jan-Peter Eriksson/SVT

Brynäs IF inleder säsongen med derby mot Leksand IF

Uppdaterad
Publicerad

Lördagen bjuder på seriepremiär i SDHL där bland annat Brynäs IF möter Leksands IF på hemmaplan.

Brynäs som är favorittippad av SVT Sports hockeyexpert Maria Rooth har till säsongen förstärkt truppen med tre spelare som senast kommer från collegelag i USA.

– Alla har varit snälla och gjort övergången till Sverige bra, vi har så många bra spelare och varje träning och match har varit kul hittils, så jag ser fram emot att se hur det går den här säsongen, säger Jaycee Gebhard, Brynäs IF.

Möjligheter att lära

Den kommande säsongen i Brynäs och SDHL ser de som en stor möjlighet till att lära då de får chansen att spela mot och med många olika talanger från olika delar av världen.

– Vi har lärt oss mycket om SDHL sen vi kom hit och lär oss hela tiden men det är lite annorlunda jämfört med college där vi spelat tidigare, Jaylyn Elmes, Brynäs IF.

– Jag tycker det är fantastiskt att få chansen att spela med och mot så många olika människor från olika platser och lära sig hur de spelar och använda det till sitt eget spel, och det har nog varit det bästa hittils, säger Jaycee Gebhard, Brynäs IF.

50 på läktaren

Helt publiklöst blir det inte när damerna spelar då klubben fått tillstånd att ha 50 personer i publiken. Det som inte får någon av de platserna kan istället se matchen på SVT1 klockan 14.55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.