Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Brynäs klubbdirektör Michael Campese planerar för flera olika scenarion men huvudmålet är att det är nersläpp i mittzon den 19 september som planerat. Foto: Anders Sundin/SVT

Brynäs siktar mot SHL-start: ”Läget är allvarligt – mycket allvarligt”

Uppdaterad
Publicerad

Trots den rådande coronapandemin jobbar Brynäs för att dra igång SHL-säsongen som planerat. Men om det blir nersläpp i mittzon hemma mot Malmö den 19 september med eller utan publik är oklart.

– Ekonomiskt vore det ett jättetapp att få spela utan publik, så det är klart att läget är allvarligt, säger Brynäs klubbdirektör Michael Campese.

Och trots utebliven sportslig framgång den senaste säsongen lyckades Brynäs bra med sitt publikarbete och höjde publiksiffran med 17 procent. Men sista omgången avslutades med en helt tom läktare. Och i takt med att tiden går utan att virusläget förändras nämnvärt och att svensk fotboll inte ens får visa upp sig inför tomma läktare så växer oron för ekonomin.

Alla är permitterade

– Men vi har en relativt god likvid situation så vi känner inget hot här och nu. Men skulle allting stanna av går det väldigt fort, men vi ska klara oss en bit in på hösten även i de värsta av tider, säger Michael Campese.

Redan i dag är samtliga inom Brynäs organisation permitterade.

– Vi har olika permitteringsgrad utifrån vart man arbetar någonstans. Men alla är involverade på ett eller annat sätt, säger Michael Campese.

Även spelarna?

– Just nu tränar de 40 procent av en anställning.

”De förstår läget”

Hur går det till att träna i 40 procent?

– Man har 16 timmar att fördela ut på veckan och de tränar i mindre små grupper på grund av smittspridningsrisken. De är här och tränar och har inget annat som vi brukar göra tillsammans på schemat, så de fungerar ganska bra.

Vad säger de om att ha fått sänka sina löner?

– De förstår läget och stöttar vad som behöver göras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet