Charlie Granberg lämnar Norra station i Ljusdal efter konflikter

Uppdaterad
Publicerad

Artisten och konstnären Charlie Granberg har hastigt lämnat galleriet Norra station i Ljusdal. Han bekräftar för SVT att det finns konflikter.

Helahälsingland var först med att berätta att Charlie Granberg slutar som konstnärlig ledare på Norra station.

– Jag sa upp mig med omedelbar verkan på ett möte i tisdags. Det är en lång process som har lett dit, jag fick nog, säger Charlie Granberg till SVT.

– Det låter som att det finns konflikter?

– Ja, det gör det så klart, säger han.

Galleriet ägs av systrarna Johanna och Julia Öhman som inte vill påstå att det handlar om konflikter.

– Vi har olika idéer om olika saker, vi driver det här och behöver få in pengar. Vi ska ha ett möte och jag tror att alla vill att vi ska fortsätta, säger Julia Öhman.

”En kreativ process”

Maria Norén, också konstnärlig ledare på Norra station, bekräftar turbulensen.

– Jag tycker inte att det är en konflikt, men vi är fyra personer som driver galleriet som har olika viljor och vill olika saker. Det är en kreativ process, tänker jag, säger hon.

Charlie Granberg ska ha ett ytterligare möte med Norra station, men ger inte upp sin vision om att göra Ljusdal till världens största konstutställning.

– Absolut inte, det är min grej. Sen blir det väl så när man tar in fler människor att det händer saker på vägen som inte var tänkt från början, säger Charlie Granberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.