Michaela Bülow och Hanna Ekelund anser att vårdpersonal i Region Gävleborg borde få kompensation för sitt hårda arbete under pandemin. Foto: SVT

Covid-personal på Gävle sjukhus kräver mer betalt under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Sjukhuspersonal inom covid-vården på Gävle sjukhus vill ha extra ersättning för sitt arbete under pandemin. Nu har flera anställda gått ihop och skrivit ett brev till Region Gävleborg – igen.

Sjukhuspersonal skrev tidigare i somras ett brev till regionen men fick då inget svar. Nu skriver de ett nytt brev.

”Vi vill ha en extra ersättning för vårt arbete som utförts, utförs och kommer att utföras under Covid-19.”, skriver de i brevet till regionen.

Coronaviruset i Gävleborg

I flera andra regioner har extra ersättningen delats ut, som i till exempel Östergötland och Jönköping. Men ingen ersättning har givits ut i Gävleborg än.

”Vi anser nu att det är dags att region Gävleborg visar oss samma uppskattning”

Nytt brev

Det nya brevet är skrivet av läkare, sjuksköterskor och undersköterskor som jobbar på IVA, centraloperation, UVA och dagkirurgen.

– Det ser olika ut i olika regioner och vi har infört olika typer av åtgärder, både kompensation men också åtgärder för att underlätta återhämtning. Det här är ju också någonting, när det gäller andra typer av kompensation, som vi kollar på hela tiden, säger Fredrik Åberg Jönsson (V), ordförande i personalutskottet

Hör vårdpersonalen berätta om sin arbetssituation och personalutskottets svar i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Gävleborg

Mer i ämnet