Skådespelarna i Småstadsliv göra ofta flera olika karaktärer under en och samma show. Från vänster: Hans Berg, Sofie Aspelin, Christian Wallin, Tony Ljungström och Christer Johansson. Foto: SVT

Dansbandsstjärnan på scen med Småstadsliv

Uppdaterad
Publicerad

2012 spelade de sin avskedsföreställning, men något slut blev det inte för humorgruppen Småstadsliv från Alfta. Publiken ville ha mer och på fredag är det premiär för en ny show, med en ny skådespelare.

Tony Ljungström hoppade av jobbet som sångare i dansbandet Black Jack i höstas, nu spelar han sig själv i pjäsen som heter ”När Tony kom till byn”, men han har trots sin scenvana svårt att hålla sig för skratt under repetitionerna.

Hör i tv-inslaget ovan hur svårt det kan vara att hålla sig för skratt under repetitioner av en humorföreställning. Tony Ljungström har många års scenvana som sångare i dansbandet Black Jack, men att möta skämt, ibland improviserade, utan att falla i skratt, är inte alltid lätt.

– Det är kul och skruvat och ibland är det helt omöjligt. Jag har skrattat bort många refränger för att det har dykt upp roliga grejer men här är det teater och pjäs på ett annat sätt. Här är det humor och det är svårt att hålla sig, jag är inte van det, säger Tony Ljungström.

På väg att läggas ned

2012 var Småstadsliv på väg att läggas ned sedan flera medlemmar valt att hoppa av, men upphovsmännen Christer Johansson och Christian Wallin kände att publiken ville ha mer. Sedan dess har det blivit flera shower med utsålda teatersalonger i både Göteborg och Stockholm.

Sofie Aspelin har kommit in i gruppen på senare tid, men hon har följt Småstadsliv sedan de började med korta filmklipp på internet med karaktärer som bilmekanikern ”Stånk-Tommy”, sjukskrivne Ingemar och städtanterna Agneta och Johanna

– Det blir mer och mer skruvat och de här personerna finns i alla byar, alla känner igen sig i dem. De är alltid aktuella och vi har vansinnigt roligt när vi repar, säger Sofie Aspelin.

”När Tony kom till byn” har premiär i Sundsvall 3:e mars och forstätter med ytterligare 23 föreställningar runt om i landet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer