Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Swea Westerg får bo på hotell efter branden på seniorfastigheten i Bollnäs. Foto: Stefan Larsson/SVT

De flesta evakuerade har återvänt efter brand i Bollnäs

Uppdaterad
Publicerad

Den största delen av de 50 hyresgästerna i den fastigheten som drabbades en brand igår har redan kunnat flytta in igen. Men fem hyresgäster är fortfarande evakuerade.

– Tre av hyresgästerna som evakuerats och som är i behov av hemtjänst har socialtjänsten tagit hand om och två bor på hotell, säger Lars Åström, vd på Bollnäs Bostäder.

Efter gårdagens brand, där en person omkom, har de personer som behövde vård kunnat lämna sjukhuset. En lägenhet är totalförstörd och lägenheter i anslutning till den har både rökskador efter elden och vattenskador efter släckningsarbetet.

Swea Westberg bodde i en lägenhet i anslutning till den som totalförstördes. Hon var inte hemma när det började brinna, men upptäckte att hennes lägenhet drabbats när hon var på väg hem.

– Jag vill inte flytta tillbaka till den lägenheten, efter det jag sett, säger Swea Westberg, som just nu bor på hotell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.