Den misstänkte några hundra meter från förvaltningshuset där en brand anlades senare samma dag. Foto: Polisen

Den misstänkte tog ”krokodil” och googlade brandbomber

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren hävdar att mannen anlagt eld på en bensinmack i Järvsö. Dessutom åtalas han misstänkt för att några månader senare ha anlagt en brand i förvaltningshuset i Ljusdal. Mannen själv hävdar att han inte har något minne av händelserna: – Jag var som en zombie, säger han.

Den misstänkte sa i ett förhör i juni att han ville erkänna brottet i Järvsö, men att han inte kunde komma ihåg om han verkligen var vid Statoil. Han säger att han tagit drogen ”Krokodil”, vilket han uppger gör att han blir som en zombie.  I ett förhör så sent som i mitten av november säger mannen att han förnekar brott.

När det gäller mordbranden på förvaltningshuset i Ljusdal uppger mannen i förhör att han även vid det tillfället ”var som en zombie”.

Misstänks för anlagda bränder i Ljusdal

– Jag ser ju på huvudet, när jag blir asfull så går jag och hänger med huvudet som en zombie, säger han när förhörsledaren konfronterar honom med en bild från den aktuella dagen där han går med hängande huvud.

Googlade ”brandbomb”

Den sista augusti sökte mannen på google på brandbomb och molotovcocktail.

– Jaja, men det tillhör ju mina intressen, svarar mannen i förhör. Det har jag sökt på hela livet.

Mannen uppger att han inget minns av händelsen och förnekar brott.

Åklagaren lämnade i veckan in sin stämningsansökan mot mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänks för anlagda bränder i Ljusdal

Mer i ämnet