Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Varför blir det ingen hälsocentral i Ljusne och vad ser oppositionen för risker med det? Politiska motståndarna Patrik Stenvard (M) och Jan Lahenkorva (S kommenterar beslutet. Foto: Rikard Berglin/SVT

Det blir ingen hälsocentral i Region Gävleborgs regi i Ljusne

Uppdaterad
Publicerad

Vid årsskiftet lades den privata hälsocentralen ner i Ljusne. Region Gävleborg skulle utreda möjligheten att starta en i egen regi men har nu kommit fram till samma slutsats. ”Det finns varken personal eller pengar för att driva en hälsocentral i Ljusne”, säger regionråd Patrik Stenvard (M).

Vid valet 2022 skedde ett maktskifte i Region Gävleborg. Ett av den nya majoritetens första besked är att inte återstarta en hälsocentral i Ljusne.

Socialdemokraterna har länge styrt regionen men sitter nu i opposition. De är snabba med att kritisera majoritetens beslut och befarar att detta bara är starten på en mer omfattande centralisering.

Hör meningsskiljaktigheterna i videon ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.