Mannen som misstänks för mordet på kvinnan i 45-årsåldern hade en relation med henne. Han greps ett par timmar efter att hon avlidit av två skottskador i magen. Foto: Robin Herzog/SVT, Polisen

Kvinna sköts till döds med hagelgevär i Färila – nu startar rättegången

Uppdaterad
Publicerad

Vid halvåttatiden på kvällen den 29 juli hittades kvinnan i 45-årsåldern död i ett hus utanför Färila. Hon hade skjutits i magen två gånger med hagelgevär. I dag inleds rättegången mot den man som misstänks för mordet.

Det är en man i 45-årsåldern som misstänks för mordet på kvinnan. Enligt förundersökningen hade hon hade ett förhållande med honom.

Efter dådet flydde mannen, men greps i Ovanåkers kommun några timmar senare efter en polisinsats med flera patruller och helikopter. Mannens dna återfanns på mordvapnet och i polisförhör har han sagt att det var han som höll i det.

Han varken erkänner han eller nekar till brott.

Barn uppges ha sett mordet

I huset fanns även flera andra gevär förutom mordvapnet. Enligt förundersökningen blev två barn ögonvittnen till mordet och det var de som larmade en granne om skjutningen varpå polisen senare grep mannen som suttit frihetsberövad sen dess.

I dag fredag den 27 november inleds rättegången som planeras pågå i sju dagar.

Starta klippet för att få reda på mer om mordet på kvinnan i Färila.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.