Digitalt hälsorum i Svågadalen – ska möta äldres vårdbehov

Publicerad

Region Gävleborg satsar på digital vård för att möta utmaningarna med ett ökat vårdbehov och en allt äldre befolkning som har svårt att resa. Därför har ett så kallat hälsorum nu öppnat i Svågadalen.

Det är en mottagning som är den första i sitt slag i länet. En patient åker till hälsorummet och tar videokontakt med vårdpersonal i Delsbo. På plats i Hälsorummet finns även en person från hemtjänsten som utför testerna som personalen i Delsbo vill ha gjorda. 

– Vi försöker få verksamheten att komma närmare patienterna. Det här är ett konkret exempel på att man utvecklar vården och skapar de möjligheterna, säger Tommy Berger (S), ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden i Gävleborg.

Om den nya hälsorummet är framgångsrikt kommer fler hälsorum att öppna på andra platser i länet. Hur många och när vet Region Gävleborg inte i dagsläget.

Hör och se mer om det digitala hälsorummet i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.