Länsbo döms för försök till bedrägeri och stöld. Foto: TT

Döms för falskt rån

Uppdaterad
Publicerad

En 55-årig Alftabo döms för försök till bedrägeri och stöld till skyddstillsyn efter att ha polisanmält att han rånats vid en bankomat – ett rån som aldrig inträffat.

Alftabon påstod att han rånades på 7.700 kronor i samband med att han tog ut kontanter vid en bankomat i Borlänge. Men rånet som 55-åringen polisanmälde ska vara uppdiktat, framkommer av den dom som fastställts av tingsrätten i Hudiksvall. Mannen ska ha försökt vända sig till sitt försäkringsbolag för att få ekonomisk ersättning efter rånet.

Lider av missbruk

Han döms också för att ha stulit bensin, lampor, kaffe och bensintillsats på en mack i Hudiksvall. Allt till ett sammanlagt värde av 1261 kronor. Mannen har erkänt gärningarna.

Det har framkommit att mannen har ett tydligt spel- och alkoholmissbruk. Tingsrätten anser därför, i likhet med åklagaren och försvararen, att den påföljd som har störst chans att bidra till att mannen avhåller sig från brott är skyddstillsyn.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.