Foto: SVT/Roger Nilsson

Drönare och förstärkning – så ska polisen stävja problemen i Sätra

Uppdaterad
Publicerad

Närmare 30 bilar har brunnit under de tre senaste nätterna i Sätra. Nu ska polisen inte bara öka sin närvaro och patrullera gatorna. Med hjälp av drönare ska polisen bevaka området ovanifrån vid flera intressanta tidpunkter.

– Vi kommer att ha både synlig och dold närvaro i området samt använda oss av drönare. Vi kommer även att få in förstärkning från Uppsala, vilket vi är väldigt tacksamma för, säger Andreas Löfstrand, tillförordnad lokalpolisområdeschef.

Förutom den ökade närvaron i området går utredningen framåt. Under natten till fredag frihetsberövades fyra personer. En släpptes senare men tre personerna sitter anhållna.

– De är misstänkta för framkallande av fara för annan. Dock är det inte bränderna som de är misstänkta för just nu, säger Andreas Löfstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet