Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen, uppger att man utreder frontalkrocken som vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppskada. Foto: Räddningstjänsten/Polis

Efter frontalkrocken i Ljusdal – polisen utreder eventuellt brott

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna och en man vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala efter att ha frontalkrockat på riksväg 83 i Ljusdal under söndagen. Då polisen utreder eventuellt brott är skadeläget fortfarande okänt.

Efter söndagens olycka när två personbilar frontalkrockade på riksväg 83 mellan Ljusdal och Järvsö vårdas nu en man och en kvinna på Akademiska sjukhuset i Uppsala med allvarliga skador.

Polisen jobbar vidare med utredningen av olyckan då man misstänker att en av bilarna kommit över på fel sida av vägen och krockat med den andra bilen.

– Just nu är det inget akut ärende för oss utan det viktigaste är att sjukvården får göra sitt jobb och vårda personerna, säger Mikael Hedström, presstalesperson vid polisen.

En kvinna och en man vårdas på Akademiska sjukhuset i Uppsala efter att ha frontalkrockat på riksväg 83 i Ljusdal under söndagen. Foto: Räddningstjänsten

Polisen utreder olyckan som vårdslöshet i trafik och vållande till kroppskada.

– I nuläget är det en person som är misstänkt men vi kommer inte gå in på närmare detaljer, säger Mikael Hedström.

150 olyckor på fem år

Med anledning av att olyckan utreds av polisen råder sekretess och vid Akademiska sjukhuset vill man inte uppge skadetillståndet för mannen eller kvinnan. Men de fördes till sjukhus med allvarliga skador.

Riksväg 83 sträcker sig mellan Ånge i Västernorrlands län och Söderhamn. De senaste fem åren har 150 olyckor inträffat på sträckan, varav sex stycken dödsolyckor.

Dödsolyckor: 6

Allvarliga olyckor: 4

Måttliga olyckor: 26

Lindriga olyckor: 108

Ej personskadeolyckor: 6

Källa: Transportsstyrelsen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer