Arkiv/Träning Gefle IF, som under tisdagen kallat till presskonferens om klubbens ekonomi. Foto: SVT

Swish-kampanj ska rädda ekonomin för Gefle IF

Uppdaterad
Publicerad

Gefle IF höll under tisdagen en presskonferens om klubbens ekonomi. Föreningen har tappat 15 miljoner sen man åkte ur allsvenskan.

Det tidigare allsvenska laget ligger just nu sist i Superettan och slåss för att inte bli degraderade till div. 1

– Vi har gjort en genomlysning av klubbens ekonomi och det är vad vi kommer att presentera idag, sa Malin Rogström tf ordförande i Gefle IF fotboll, till SVT Nyheter Gävleborg.

Gävleborg – Gefle IF

– 12 år i allsvenskan är en jätteprestation som vi genomfört. Men nu är vi i Superettan säger Malin Rogström. Och det är tufft.

Tappar pengar från flera håll

Föreningen tappar just nu publik, centrala fotbollspengar, tv-pengar etc. Ekonomiskt så betyder det ett jättetapp för föreningen som hade en omsättning på totalt 34 miljoner förra säsongen.

Därför startar man nu en Swish-kampanj  för att försöka få in pengar den vägen från de som vill hjälpa Gefle IF.

– Vi går just nu mot ett bortfall på ca 15 miljoner kronor, jämfört med förra säsongen, säger Per Lagerström, klubbdirektör

Stort underskott

– Vi har dragit ner på kostnader, vi har anpassat vår kostym efter den nya verkligheten, men just nu ser det ut som om vi går mot ett underskott på en och en halv miljon kronor i år, säger Per Lagerström, klubbdirektör i Gefle IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Gefle IF

Mer i ämnet