En 55-årig man har åtalats för ett mord i Hofors. Foto: Bild från förundersökningen.

55-årig man åtalas för mordet i Hofors

Uppdaterad
Publicerad

Nu åtalas den 55-åriga man som suttit häktad misstänkt för mordet på en 71-årig man i Hofors i januari. Ett bråk om pengar tros ligga bakom händelsen.

Inledningsvis häktades två kvinnor misstänkta för inblandning i mordet, båda släpptes när en 55-årig man som varit anhållen i sin frånvaro kunde gripas i Borlänge. Samma man som nu åtalas för mordet.

Enligt åtalet ska mannen med upprepade slag mot 71-åringens ansikte misshandlat honom så allvarligt att han avled. 55-åringen ska enligt vittnen varit påverkad av alkohol och droger och i behov av pengar.

Misstänkt mord i Hofors

Vittnen beskriver den misstänkte mannen som påverkad och på dåligt humör och utåtagerande på döda ting med en skruvmejsel. Han ska också ha hotat ett vittne att skicka ett mc-gäng på honom om han gjorde en polisanmälan.

En av kvinnorna som släpptes åtalas också för skyddande av brottsling.

55-åringen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Hofors

Mer i ämnet