Hanna Skogsberg, infektionsspecialistsjuksköterska, infektionkliniken Gävle sjukhus. Foto: Stefan Larsson/SVT

Ett ovanligt år för specialistsjuksköterskan Hanna från Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ett annorlunda år för specialistsjuksköterskan Hanna Skogsberg från Gävle. Sedan i mars har hon jobbat med vård av covidsjuka patienter på infektionskliniken på Gävle sjukhus.

– Under året har jag lärt mig att hantera stress på ett helt annat sätt. Jag har lärt mig att jag klarar mer än vad man tror, säger Hanna Skogsberg från Gävle. För att få vardagen att fungera har hon prioriterat avkoppling och lugn och ro.

Första gången vi på SVT Gävleborg träffade Hanna var i somras då hon berättade om hur våren på Gävle sjukhus var för Hanna och hennes kollegor på infektionskliniken. Senast vi träffade henne var i november då hon tillsammans med hennes kollegor berättade hur andra vågen slog hårt mot vården.

Ett ovanligt år

Under vinjetten ”Ett ovanligt år” träffar SVT Nyheter återigen personer vi tidigare under 2020 intervjuat om coronapandemin och dess effekter.

Vi tittar tillbaka på det ovanliga året som gått – och ber intervjupersonerna blicka framåt. Vad ska hända när pandemin är över?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ett ovanligt år

Mer i ämnet