Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Linda Liljekvists sista år på på gymnasiet blev inte som hon tänkt sig. Foto: SVT

Lindas ovanliga år: ”Man hade ju sett fram emot att åka studentflak”

Uppdaterad
Publicerad

Linda Liljekvist gick sista året på el- och energiprogrammet på Fyrvalla i Östersund under det gångna året. Att vara ute på praktik under våren och ladda för studentfirande, byttes i stället mot hemmastudier.

– Det är klart det känns lite bittert. Att åka flak är väl det alla studenter ser fram emot mest, och beskedet att det inte kunde bli ett vanligt studentfirande sög musten ur en kan jag säga.

Direkt efter studenten började Linda jobba och har nyligen, tillsammans med sin pojkvän, flyttat in i sin första lägenhet. I klippet ovan kan du höra henne blicka tillbaka på ett både ovanligt och händelserikt år.

”Ett ovanligt år”

Visa

Under vinjetten ”Ett ovanligt år” återvänder SVT Nyheter till personer som vi med anledning av coronapandemin på olika sätt uppmärksammat under året. Vi tittar tillbaka på det ovanliga året som gått – och ber intervjupersonerna blicka framåt. Vad ska hända när pandemin är över?

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ett ovanligt år

Mer i ämnet