Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Livet med elbil är enkelt och kan bli billigt boendes i villa, tycker familjen Korsar. Hör dem berätta varför i klippet. Foto: Markus Dahlberg/SVT

Familjen Korsar i Österfärnebo: Få laddstolpar inget problem – enklare att ha elbil på landet

Uppdaterad
Publicerad

Det är glest mellan publika laddstolpar för elbilar på landsbygden, visar SVT:s kartläggning. Det spelar dock ingen roll för familjen Korsar i Österfärnebo.

– Det är ju väldigt smidigt att ladda hemma, säger Jonathan Korsar.

Längs med Hannah och Jonathans sex mil långa pendlingssträcka till Gävle är det glest med laddstolpar. Exempelvis saknar Hedesunda publika laddmöjligheter för elbilar.

Inget bekymmer, menar de – landsbygden har fördelar jämfört med staden när det kommer till elbilar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Gävleborg

Önskar kortare räckvidd

Jonathan Korsar önskar till och med att elbilar tillverkades med mindre batterier och kortare räckvidd mot ett billigare pris. För vardagspendlingen behövs sällan särskilt lång räckvidd, menar han.

– På vår bilmodell har man nu tagit bort det mindre batteriet och det är olyckligt tycker jag. Det borde man få välja och så borde det kunna vara stor skillnad på vad det kostar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Gävleborg

Mer i ämnet