Flera bilar körde i diket i samband med en seriekrock på E4 strax norr om Gävle på söndagen. Foto: Läsarbild

Flera bilar i seriekrock på E4 norr om Gävle

Uppdaterad
Publicerad

Flera fordon har varit inblandade i olyckor på E4 norr om Gävle. Trafiken leds om under tiden vägen är avstängd.

– Det står bilar i snödrivor överallt, säger Anders Bergström, inre befäl Gästrike räddningstjänst.

Till en början rapporterades om tre personbilar i en kökrock vid tjugo i två söndagen, men till slut var sju eller åtta bilar inblandade enligt SOS Alarm.

– Det står säkert tio bilar fastkörda i snödrivor i norrgående och säkert lika många i södergående, säger Anders Bergström.

Ingen person ska dock vara skadad. E4 är avstängd vid olycksplatserna och leds om på andra vägar.

Räddningstjänst, polis och ambulans åkte till platsen, men är nu klara. Inga personer behövde föras till sjukhus efter olyckan, men flera bilar måste bärgas.

Lastbil blockerar södergående

En halvtimme senare inträffade en singelolycka i södergående riktning på nästan samma plats. Enligt de första uppgifterna till SOS Alarm är det en lastbil som har sladdat och står vikt över vägen. Räddningstjänsten är på väg till platsen, men det finns inga uppgifter om att någon person skadats.

Det har varit halkigt och moddigt på vägarna sedan i fredags, och just nu gör snöfall och snörök sikten dålig. Det har skett ett flertal olyckor under fredagen och helgen.

Det är halt, snöigt och dålig sikt meddelar polispatrull på plats, till polisens hemsida. Vid 16:30 tiden har trafiken släppts på igen, enligt Trafikverkets trafikinformation.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.