Flera bilar i brand i Sätra under natten Foto: Roger Nilsson

Flera bilbränder i Sätra i natt – minst 14 bilar skadade

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagsmorgonen kom larm om att flera bilar har brunnit i Sätra i Gävle och polisen misstänker att det finns ett samband mellan bränderna.

Inledningsvis larmades polisen till fem adresser inom samma område i Sätra. Första larmet inkom strax före klockan 4 på Porfyrvägen.

Inom en timmes tid hade bilar börjat brinna på ytterligare fyra adresser i Sätra.  Enligt polisen ska ungdomar ha setts i anslutning till bränderna och det ska även ha skjutits raketer.

Bilbränder i Gävle

”Alla skäl att tro att det finns samband”

– Vi har alla skäl att tro att det finns samband mellan bränderna eftersom det finns ett samband i tid och plats, säger Andreas Örth, RLC-befäl på polisen.

Totalt har minst 14 bilar brunnit eller skadats i bränderna På en adresserna spred sig branden dessutom till ett intilliggande sophus som fått mindre skador. Polisinsatsen pågår fortfarande.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbränder i Gävle

Mer i ämnet