Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se bilarna köra genom vattenmassorna utanför SVT:s redaktion på Norra Kungsgatan i Gävle. Foto: SVT

Flera gator översvämmade i länet – SMHI varnar för höga vattenflöden

Publicerad

Det intensiva regnet på lördagen och söndagen har ställt till problem i länet. I Sandviken fastnade bilar under viadukten på Årsundavägen och i Gävle har flera gator översvämmats.

SMHI har gått ut med en varning för höga vattenflöden på grund av regn i länet. Det är främst södra delen av länet och varningen är utfärdad till och med måndagen.

I Gävle var flera gator på söndagen översvämmade, bland annat korsningen Kaserngatan–Södra Kopparslagargatan och utanför SVT Gävleborgs redaktion vid Norra Kungsgatan.

Vanlig plats för översvämning

Under lördagen kom flera samtal in till SOS Alarm om att bilar fastnat i vattnet vid viadukten under järnvägen på Årsundavägen i Sandviken. Räddningstjänst uppmanade då bilister att inte försöka köra igenom vattnet.

Definition för Varning klass 1 höga flöden

Visa

Höga flöden i vattendrag på en nivå som uppkommer i snitt mellan vartannat och vart tionde år. Kan medföra mindre översvämningsproblem. Om prognosen ändras till ännu kraftigare flöden uppdateras varningen till en högre varningsklass.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer