Föreningen Biodriv Mitt jobbar med att påskynda ett skifte till fossilfria bränslen inom transportsektorn i Gävleborg och Dalarna. Ovan syns föreningens ordförande, Claes Rosengren. Foto: Robin Herzog, SVT

Föreningens vision: Gävleborgs transportsektor fri från fossila bränslen 2030

Uppdaterad
Publicerad

Gävleborgs och Dalarnas transportsektorer ska vara fria från fossila bränslen år 2030. Det är i alla fall målet för föreningen Biodriv Mitt, som höll i en konferens om drivmedel i Söderhamn på torsdagen.

– Det är akut att minska användningen av fossila bränslen, säger Claes Rosengren, ordförande i Biodriv Mitt.

På konventet talade bland annat Region Gävleborg, länsstyrelsen, Trafikverket och landshövding Per Bill om omställningen från fossila bränslen till förnyelsebara dito.

Föreningen Biodriv Mitt är en del av regeringsinitiativet Fossilfritt Sverige som jobbar för att göra Sverige till ett av de första fossilfria länderna. Som nätverk är föreningen till för organisationer och företag i Gävleborg och Dalarna.

Antagit utmaningar

Region Gävleborg har antagit Fossilfritt Sveriges utmaning om att ha fossilfria transporter senast 2025 och Gävle kommun senast 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.