Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kvinnans advokat i klippet ovan. Foto: Lari Honkanen/ SVT, Ur polisens förundersökning

Försvarsadvokaten: Det är inte ovanligt att närstående misstänks utan grund

Uppdaterad
Publicerad

De tre män och två kvinnor som misstänks vara involverade i en stor kristallhärva i Bollnäs står på tisdagen inför rätta i Hälsinglands tingsrätt.

En av kvinnorna har en relation med en av de andra åtalade männen. Kvinnan förnekar alla misstankar trots att polisen hittat narkotika i deras gemensamma bostadsförråd.

– Jag får ju sätta min fulla tilltro i att min klient inte har kännedom om detta och ska då frikännas för det, säger kvinnans advokat Jakobs Erik Werf i klippet ovan.

Stor knarkhärva

Det var under ett tillslag som polisen hittade nästan 1,5 kilo kristall (3-CMC) och 1500 tabletter tramadol i Bollnäs i början på året. Endast mängden kristall har ett gatuvärde på runt 600 000 kronor.

Sex personer greps därefter och fem av dem misstänks nu för grovt narkotikabrott eftersom ”det skett som ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning eller yrkesmässigt eftersom det avsetten särskilt stor mängd narkotika”.

Hundvalpar användes som täckmantel i knarkhärvan i Bollnäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.