Friskolan MTH-utbildning i Hudiksvall hotas av ett vite på 300 000 kronor av Skolinspektionen för allvarliga brister. Foto: SVT

Fortsatta motgångar för MTH-utbildning – nekas att öppna efter jullovet

Publicerad
MTH-utbildning i Hudiksvall utlovade ny aktieägare och ny rektor när man överklagade Skolinspektions beslut om stängning. Men Förvaltningsrätten i Stockholm har avslagit företaget begäran om att eleverna ska få gå kvar medan skolans tillstånd provas av domstol. Det var helahälsingland.se först att rapportera om.

Motgångarna fortsätter för MTH-utbildning. Om bara ett par dagar tvingas skolan stänga och eleverna kommer att börja vårterminen på nya skolor.

I en överklagan till Förvaltningsrätten bestred MTH utbildning Skolinspektionens beslut och skrev att bristerna vid skolan hade åtgärdats. Företaget ville även att Förvaltningsrätten skulle låta eleverna gå kvar på skolan tills det att ett slutgiltigt beslut fattats i förvaltningsdomstolen.

Kan överklagas

Helahälsingland skriver att Förvaltningsrätten inte bedömer det som troligt att domstolen kommer att fatta ett annat beslut än Skolinspektionen. Därför kommer ärendet inte att behandlas skyndsamt utan kommer att tas upp i turordning. Det innebär att MTH utbildning med allra största sannolikhet inte kommer att kunna öppna igen efter jullovet.

Men företaget har fått fram till 20 januari på sig att komplettera sin överklagan.

SVT har försökt nå skolan för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer