Den Brynässpelare som varit misstänkt för våldtäkt i en annan stad är nu inte längre misstänkt.

Förundersökning mot våldtäktsmisstänkt Brynässpelare nedlagd

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen kring den Brynässpelare som varit misstänkt för en våldtäkt i en annan stad är nedlagd. Anledningen är enligt åklagaren att det inte går att bevisa.

Det var i maj i år som spelaren blev misstänkt för våldtäkt. Då satt redan en annan Brynässpelare häktad misstänkt för våldtäkt i Gävle. Han blev senare friad från misstanke för våldtäkt men är fortsatt misstänkt för misshandel.

Spelaren som nu frias har aldrig suttit häktad. Åklagaren väljer att lägga ner förundersökningen och skriver bland annat:

Krisen i Brynäs IF

”Anledningen till att åklagaren lägger ner förundersökningen är att det inte går att bevisa att den misstänkte har haft sådant uppsåt eller har visat sådan grov oaktsamhet som krävs för att förfarandet skall vara brottsligt.”

Enligt Gefle Dagblad har målsägande i förundersökningen kring den spelare som suttit häktad begärt överprövning av beslutet att lägga ner utredningen av våldtäkt. Spelaren förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Brynäs IF

Mer i ämnet