Foto: SVT arkiv

Frivilliga får hjälpa till att bygga Gävlebocken

Uppdaterad
Publicerad

För att färdigställa den 13 meter höga halmbocken kommer bockbyggarna ta hjälp av frivilliga. Den 20 oktober är det dags för den som är intresserad att ta sig till Slottstorget för att bidra med knytande av halmmattor till årets upplaga av Gävlebocken.

Det kommer att krävas 56 halmmattor bestående 12 000 knutar innan bocken är klar. Och även i år kommer bockbyggarna ta hjälp av frivilliga.

– Att alla kan vara delaktiga känns självklart och viktigt. Vi vill att Gävleborna ska känna att de har varit med och byggt årets Gävlebock för att skapa stolthet runt vår världskändis, säger Maria Wallberg, Gävlebockens talesperson i ett pressmeddelande.

Gävlebocken

Evenemanget är ett samarbete mellan Gävle Citysamverkan och Gävle kommun och kommer att pågå lördagen den 20 oktober från klockan 12.00 till 14.00.

– Eventet är ett fint startskott på att julen börjar i Gävle. Vi har sett tidigare år att detta har varit ett populärt familjeevenemang och hoppas att ännu fler deltar i år säger Daniel Swärd, cityledare vid Gävle Citysamverkan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävlebocken

Mer i ämnet