Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har absolut inte glömt och gått vidare” – hör Furuviksparkens vd Sandra Wilke om säsongen med bara tre schimpanser, och om besökstappet. Foto: Stefan Larsson/SVT

Furuviksparken tappade 80 000 besökare

Publicerad

När Furuviksparken öppnade för säsongen möttes parkens besökare av demonstranter. Men reaktionerna har lugnat sig under säsongen.

– Vi har inte märkt av de som är arga på det sättet, det är mer frågor från gäster, säger Sandra Wilke, vd Furuviksparken.

I helgen öppnar Furuviksparken sitt Halloween-firande, och det är det sista som sker i parken för säsongen. Pumpor står utställda i mängder samt ett och annat skelett. Mycket ser ut som det brukar göra på Furuviksparken.

– Vi har absolut inte glömt och gått vidare. Sedan måste man på något sätt ta in en ny verklighet – ett nytt normalt – säger vd Sandra Wilke.

Schimpanser rymde från Furuviksparken

Det som pekades ut som huvudorsak till att schimpanserna kunde rymma från hägnet var brister i låsrutinerna.

– När en rutin brister på det här sättet tror jag att man påverkas av det. Det påverkas vi av än i dag, och vi har sett över alla rutiner i parken.

Enligt vd Sandra Wilke hade Furuviksparken nästan 255 000 besökare i somras. Det är 80 000 besökare färre än under rekordåret 2022.

Följ med till Furuviksparken och hör om orsaken bakom besökstappet i videon högst upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Schimpanser rymde från Furuviksparken

Mer i ämnet