Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Furuviksparkens vd Sandra Wilke efter arbetsmiljöutredningen mot parken läggs ner Foto: Alberto Lozano/SVT

Furuviksparkens vd: ”Skönt att arbetsmiljöutredningen läggs ner”

Publicerad

Både polisen och Arbetsmiljöverket har lagt ner sina utredningar mot Furuviksparken. Trots att ytterligare tre anmälningar mot parken fortfarande är aktiva är vd:n Sandra Wilke lättad.

– Det är klart att det känns skönt men vi är ödmjuka inför de pågående utredningarna, säger Sandra Wilke.

Trots att schimpanserna kunde rymma på grund av ett mänskligt misstag och bristande rutiner vill Sandra Wilke inte kommentera om någon anställd har sagts upp från sitt jobb.

”En jättetuff period”

Efter schimpansrymningen och den efterföljande skjutningen i vilken fyra schimpanser dog har Sandra Wilke och sina medarbetare varit utsätta för hat och hot framför allt genom sociala medier.

– Jag vill aldrig någonsin uppleva någonting liknande igen, vi kommer aldrig glömma de här veckorna, säger hon.

Selma blind efter hagelskotten

Schimpanserna Maria-Magdalena och Tjobbe mår under omständigheterna bra och går sedan en lång tid tillbaka inte på medicin, skriver Furuviksparken i ett pressmeddelande.

Selma är blind på det skadade ögat och att hon har en fraktur på den skadade armen som är stabil och under läkning. Hon har blyhagel kvar i kroppen, men veterinärer bedömer att det är en större risk att operera bort dem än att ha dem kvar.

Hör Furuviksparkens vd Sandra Wilke i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.