Lägret på bilden har ingen koppling till de brottsmisstänkta männen. Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Fyra begärs häktade misstänkta för människohandel

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer från Bulgarien begärs häktade av Kammaråklagare Nils Råby, vid Internationella åklagarkammaren i Stockholm, misstänkta för människohandel i bland annat Bollnäs, Söderhamn och Hudiksvall samt i sitt hemland.

Det handlar om fyra män där minst två av männen har vistats under en period på en camping i Hälsingland. Brottsmisstankarna som rör människohandel i samtliga fall rör sig i tid för en av dem mellan 1 januari 2016 till 31 mars 2018. De övriga misstänks för brott under några månader 2017.

Sitter i Hudiksvallsarresten

Två av dem är frihetsberövade och sitter i arresten i Hudiksvall. Ytterligare en sitter gripen i Borlänge och deMålet handläggs av Internationella åklagarkammaren i Stockholm, som regelmässigt hanterar misstankar om människohandel. Tidigare har åklagarkammaren drivit mål om människohandel i Hälsingland. Då kopplat till hitresta bärplockare.

En fjärde begärs häktad i sin frånvaro.

Målet handläggs av Internationella åklagarkammaren i Stockholm, som regelmässigt hanterar misstankar om människohandel. Tidigare har åklagarkammaren drivit mål om människohandel i Hälsingland. Då kopplat till hitresta bärplockare.

MISSA INTE: Så får du lokala nyheter i SVT:s app

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.