Rajan Dobrowolski söker lägenhet i Gävle Foto: Arvid Jansson/SVT

Fyrbarnsmamma övernattar hos sin bror – hittar ingen lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

31-åriga fyrbarnsmamman Rajan Dobrowolski från Gävle söker lägenhet, men hittar ingen. Hon bor just nu hemma hos sin bror med sin ettåriga dotter, medan hennes man och bonusdotter får bo på annat håll.

Rajan har sedan en tidigare relation två söner i tioårsåldern som får bo tillsammans med sin pappa på heltid just nu.

– Det är ganska jobbigt att jag inte bor hos mina söner och min man. Jag träffar mina söner på dagarna och sedan går de hem till sin pappa och sover. Jag vill gärna ha dem varannan vecka och ha ett eget hem, säger Rajan Dobrowolski.

SVT granskar bostadsmarknaden

”Det är jättesvårt men vi kämpar på”

Rajan hoppas att socialtjänsten kan hjälpa henne med boende. Hon har nyligen börjat arbeta igen efter mammaledighet men har inte råd att köpa en lägenhet, och menar att en missad faktura till Gavlegårdarna har lett till hon inte kan hyra en lägenhet där under de närmaste sex månaderna.

– Tvåa till trea skulle jag vilja ha. En etta hade funkat också, bara det är ett hem. Det är jättesvårt men vi kämpar på. Jag gör det för mina barn skull, säger Rajan.

Söker på nätet

– Jag behöver bara en lägenhet, jag har allt annat. Jag behöver inget bidrag.

Rajan söker nu lägenhet via försäljningssidor på internet​.

– Drömmen är en lägenhet där vi kan bo tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar bostadsmarknaden

Mer i ämnet