Det var magasin till den här sortens kulsprutepistol som Gävlepolisen spred efter vägen. Foto: Johan Nilsson/TT

Gävlepolis glömde k-pistmagasin på biltaket – spred ammunition efter vägen

Publicerad

En polis i Gävle varnas av polisens personalansvarsnämnd sedan han glömt flera magasin till sin kulsprutepistol på polisbilens tak.

Det var i samband en arbetspass som polisen skulle ha med sig en kulsprutepistol av modellen MP5. Till det fick polisen två magasin fulla med ammunition. Han bar ned kulsprutepistolen med övrig utrustningen till den bil som skulle användas.  När han hade lastat i utrustningen gick han för att göra lite skrivbordsjobb. Dock glömde han de två magasinen på polisbilens tak.

Hittades av allmänheten

Sedan kom ett larm om att det fanns en knivbeväpnad man i Andersberg som gjorde att polismannen och hans kollega fick åka i väg i hög hastighet. Det här gjorde att magasinen flög av polisbilens tak efter vägen mot Andersberg. Magasinen hittades av allmänheten och lämnades in till polisen, båda var hela och hade all ammunition kvar.

Polisen varnas av personalansvarsnämnden eftersom han inte haft tillräcklig kontroll över magasinen och ammunitionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.