Här spelas inte längre allsvensk fotboll, det får konsekvenser för en kommunala ekonomin. Foto: Henrik Montgomery/TT

Gefle IF har inte råd med arenahyran

Uppdaterad
Publicerad

Gefle IF:s degradering från Allsvenskan till Superettan får nu konsekvenser för den kommunala ekonomin. Kultur- och fritidsförvaltningen får ett underskott på drygt en miljon kronor. Nu vill man ha extra stöd.

100 000 kronor har Gefle IF betalat i hyra för Gavlevallen för sina matcher, om man haft en publik på över 4 000 personer per match. Förra säsongen klarade man inte det målet och betalade 73 000 kronor per match i arenahyra.

Gefle IF har nu ,efter en dialog med Kultur- och Fritidsförvaltningen, kommit fram till att föreningen har en betalningsförmåga på 30 000 kronor per match oavsett publikantal i den lägre serien Superettan.

Gävleborg – Gefle IF

Begär extrapengar

Det ger en minskad intäkt med 1 050 000 kronor för förvaltningen som inte kan kompensera den inom sin befintliga ram. Därför begär man nu extrapengar av kommunfullmäktige. Ärendet tas upp på Kultur- och Fritidsnämnden på tisdag i nästa vecka.

Gefle IF har i sitt omställningsarbete även fått sänka spelar- och ledarlönerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Gefle IF

Mer i ämnet