Klubbdirektören David Norell-Hussein var nöjd med medlemsmötets beslut. Foto: SVT

Extra årsmöte röstade ja till Gefle IF-bolagisering

Uppdaterad
Publicerad

I början av augusti släppte ledningen för Gefle IF Fotboll bomben att att man vill knoppa av herrlaget från den övriga fotbollsverksamheten och bilda ett aktiebolag. Nu har ett medlemsmöte röstat ja till förslaget. Hade det blivit nej fanns en plan B, som styrelsen nu inte vill avslöja.

– Vi vill ha en framgångsrik och kvalitativ sport, en professionell och strukturerad organisation med tydliga processer och långsiktighet samt en ekonomi i balans och då ser vi bolagisering som en god möjlighet för att kunna realisera detta, sa tidigare Gefle IF FFs ordförande Malin Rogström, vid en presskonferens.

Medlemmarna som bestämmer

Men det var inte styrelsen själva som var beslutande i den här frågan, och under torsdagskvällen hölls därför ett extrainsatt årsmöte för att medlemmarna skulle få säga sitt. Efter en debatt där det ibland framfördes kritiska kommentarer röstade ett enigt medlemsmöte ja till att gå vidare med planerna på bolagisering.

Gefle IF

Fortfarande osäkert

– Vi är så klart nöjda att medlemmarna valde att stötta vårt förslag att bolagisera och försöka oss på en rejäl satsning. Det har varit en lång process inför detta med planeringsarbete och utredningar. Nu hoppas vi på att vi tillsammans lyckas genomföra detta fullt ut så att vi kan skapa de bästa förutsättningarna för klubben att på sikt utmana fotbollssverige, säger David Norell-Hussein, klubbdirektör Gefle IF FF, till föreningens hemsida.

Gefle IF:s ordförande Malin Rogström var nöjd med utfallet av omröstningen.

– Inte ett enda nej blev det.

Vad hade styrelsen gjort om resultatet blivit det omvända?

Då hade vi fått gå på plan B. Men vad den var behöver vi ju inte avslöja nu när det inte behövs, säger hon till SVT Gävleborg en halvtimme efter omröstningen.

Men än är det inte självklart att det hela blir av. Förutsättningen är att man får in ett tillräckligt stort kapital.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gefle IF

Mer i ämnet