Gott om hemmaspelare när senior- och para-SM i bordtennis avgörs i Söderhamn

Uppdaterad
Publicerad

250 spelare från 60 klubbar deltar när Söderhamn arrangerar SM i bordtennis. Tävlingarna började i torsdags och avslutas på söndag. Under lördagen var det nästan fullsatt på läktarna när flera av hemmahoppen spelade.

– Vi fyller 60 år i år som förening och det här är faktiskt första gången som vi får tillfälle att arrangera SM, berättar Gunnar Skoglund som är ordförande i Söderhamns UIF och fungerar som SM-general under tävlingarna.

19 av spelarna som kvalificerat sig till SM representerar Söderhamnsklubben SUIF. Fast några av dem spelar i utländska proffsligor. Som Jon Persson.

– Det är riktigt bra publiktryck och fulla läktare så det är jätteroligt att vara tillbaka och spela. Jag bor och tränar här men att spela inför den här publiken är det inte ofta man gör, säger Jon Persson efter att han tagit hem sin semifinal mot förra årets mästare Truls Möregårdh.

I finalen fick Jon Persson möta en annan spelare med söderhamnsanknytning, Anton Källberg. Källberg gick vinnande ur den matchen och kan nu kalla sig svensk mästare. I herrdubbel blev det också hemmasegrar när Hampus Nordberg och Viktor Brodd tog hem gulden.

I klippet ovanför kan du se bilder från mästerskapstävlingarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.